Een jacht verkopen

Uw jacht snel en vertrouwd verkopen

Voor een snelle en goed georganiseerde verkoop van uw jacht bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze bewezen verkoopaanpak hebben we al vele jachteigenaren tot tevredenheid kunnen begeleiden. We ontzorgen u volledig. In ons unieke 10-stappen verkoopplan van BestBoats wordt echt aan alles gedacht. 

De wijze waarop BestBoats de zaken aanpakt, heeft voor ons geleid tot een maximaal resultaat. Een snelle verkoop en een goede prijs. Wat willen we nog meer?

Nú is het moment

No cure, no pay! Met een verkoopplan op maat en met meer dan 25 jaar ervaring als jachtmakelaar vinden wij snel geschikte kopers. We kunnen uw jacht verkopen vanuit onze eigen verkoophaven in de stijl van een outdoor botenshowroom in Roermond, maar verkoop vanaf uw eigen ligplaats is ook mogelijk! Inruil van uw huidige jacht is bespreekbaar. 

In 10 stappen naar een snelle en succesvolle verkoop van uw jacht

Dat garanderen wij. In ons 10-stappen verkoopplan ziet u precies hoe wij uw jacht professioneel presenteren en internationaal onder de aandacht brengen van een grote groep potentiële belangstellenden.
1

Verkopen

U besluit uw jacht te verkopen
2

Waardebepaling

Bestboats doet een waardebepaling van uw jacht.
3

Naar de verkoophaven

U brengt uw jacht naar de verkoophaven van Bestboats in Roermond. Verkoop vanaf eigen ligplaats is ook mogelijk.
4

Presentatieklaar maken

Uw jacht wordt presentatie klaargemaakt op het niveau van een nieuw jacht
5

Foto- en videoshoot

Uw jacht wordt gefotografeerd en indien gewenst gefilmd door een professionele fotograaf.
6

Internationale introductie via sfeervolle presentaties

Uw jacht wordt Europa wijd op de markt geïntroduceerd.
7

Wekelijkse marketingactiviteiten op meer dan 30 internationale websites

Uw jacht wordt wekelijks opnieuw onder de aandacht gebracht op 30+ internationale websites en social media kanalen. 
8

Benaderen van prospects

Bestboats gaat pro-actief op zoek naar een potentiele koper voor uw jacht door  middel van een database van duizenden contacten.
9

Afhandeling van de biedingen

Er vindt een bieding plaats op uw jacht.
10

Uw jacht is verkocht

Gefeliciteerd! Uw jacht is verkocht!

Alles wat u moet weten over de verkoop van uw jacht

Waarom Bestboats als jachtmakelaar
De snelle verkoop van uw jacht vergt veel tijd, geld en expertise. Als bootmakelaar met meer dan 25 jaar ervaring zetten wij ons met een team van 8 medewerkers dagelijks in om uw jacht onder een groot internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

Wij houden zicht op actuele ontwikkelingen op de markt. We houden zicht op de verkopen van luxe jachten, motorjachten, superjachten en tweedehands boten. Ook onderzoeken we zowel on- als offline continu waar potentiële kopers voor uw jacht zich bevinden.

We werken samen met partnermedia- en internetplatformen en investeren in marketing om ons jachtaanbod internationaal onder duizenden potentiële kopers te promoten. Ons netwerk van meer dan 4.000 actieve jachteigenaren en jachtzoekenden informeren wij wanneer een nieuw jacht in ons aanbod komt. Van deze jachteigenaren en jachtzoekenden weten wij exact wat voor jacht zij zoeken en wat hun toekomstwensen zijn. Wij benaderen deze contacten onder andere via nieuwsbrieven, persoonlijk contact en social media. Daarna plannen we zoveel mogelijk bezichtigingen voor de verkoop van uw luxe boot.

Wij regelen het gehele verkooptraject op professionele en efficiënte wijze. Van de bezichtiging tot aan de overdracht. U volledig ontzorgen is namelijk één van onze voornaamste doelstellingen.
Kan ik blijven varen terwijl mijn jacht in de verkoop is?
Een ligplaats in onze verkoophaven of verkoop vanaf uw eigen ligplaats? Het is allemaal mogelijk.

Wel levert een ligplaats in onze verkoophaven doorgaans meer bezichtigingen op. Dagelijks komen er diverse bezoekers naar onze verkoophaven. Mocht u kiezen voor verkoop vanaf uw eigen ligplaats, regelen wij de bezichtigingen op afspraak vanaf uw eigen ligplaats. Kortom: wij leveren maatwerk op basis van uw wensen.

“Overweegt u uw jacht te verkopen vanaf uw eigen ligplaats, brengen wij onze service naar u."
Wat kost de verkoop van mijn jacht via Bestboats?
“U BETAALT ALLEEN IN GEVAL VAN EEN SUCCESVOLLE VERKOOP!”

Een professioneel verkooptraject van uw boot is kostbaar. Een makelaar vraagt een vergoeding. Bij Bestboats betaalt u uitsluitend een bemiddelingsprovisie als het jacht verkocht is. Daarvoor brengen wij uw jacht op een unieke, persoonlijke en servicegerichte manier onder de aandacht van een grote internationale doelgroep. We verkopen uw jacht voor de hoogst mogelijke marktwaarde.

Een professionele bootmakelaar voor de verkoop van uw boot heeft een positief effect op de prijs die een klant bereid is te betalen voor uw jacht. Wij presenteren uw jacht aan een grote internationale doelgroep van bootbezitters en bootzoekenden. Deze doelgroep benaderen we op unieke, persoonlijke en servicegerichte wijze. De professionele verkooplocatie en servicegerichte klantontvangst van Bestboats zorgt voor een goede eerste indruk van uw jacht in onze haven. Dit uit zich doorgaans in de prijs van uw boot.

Onze services
Potentiële kopers profiteren bij ons van verstrekkende services, al voordat zij naar Roermond reizen om uw jacht te bezichtigen. Wenst een koper bijvoorbeeld opgehaald te worden van het vliegveld, dan biedt Bestboats een shuttle service aan. Eenmaal in de haven aangekomen, wordt de klant verwelkomd met zijn of haar naam op onze digitale ontvangstschermen. In geval van een langer verblijf in Roermond, kan Bestboats een hotelovernachting en diner bij een geselecteerd Bestboats partnerhotel en -restaurant boeken. Niets wordt aan het toeval over gelaten.

Ook na aankoop van een boot verlenen we services, zoals:
  • uitgebreide uitleg over het jacht gedurende een testvaart;
  • een unieke opleverervaring met een uitgebreid pakket aan spullen;
  • een goede aankoopservice, ook na vertrek van het jacht uit onze haven;
  • eventuele vaartrainingen;
  • en nog veel meer
De serviceverlening aan zowel de koper als de verkoper zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beiden zijn voor ons belangrijk. Een positieve aankoopervaring vertaalt zich in het hoogst haalbare verkooprendement voor uw jacht. Een unieke werkwijze én een die werkt

Provisie kosten
De waarde van uw jacht bepaalt de hoogte van de provisie, en dus wat u Bestboats betaalt. U betaalt alleen voor de inspanningen die passen bij uw jacht. Bestboats levert daarom een maatwerkofferte aan de hand van een staffelsysteem
Wat is de actuele waarde van mijn jacht?
Bestboats doet graag een gratis waardebepaling voor uw boot. Door onze goede marktkennis en jarenlange ervaring, geven wij u een goed onderbouwd prijs- en verkoopadvies.

Bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw jacht? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
Hoe werkt het 10-stappen verkoopplan van Bestboats?
Als professionele jachtmakelaar onderscheidt onze werkwijze zich van verkooptrajecten van andere makelaars. In ons 10-stappen verkooptraject ziet u hoe wij uw jacht onder de aandacht brengen van een grote, internationale doelgroep. Het succes van onze werkwijze heeft zich al voor vele jachteigenaren bewezen.

Bekijk het 10-stappen plan
Bestboats garandeert altijd een unieke en professionele presentatie van uw jacht
Wanneer u uw jacht verkoopt, is het extra belangrijk dat uw jacht opvalt. Bestboats ontzorgt u volledig. U bent verzekerd van een optimale presentatie, zowel on- als offline. Ons team van specialisten onderhoudt uw jacht dagelijks en fotografeert het met oog voor detail. Uw jacht ligt representatief én vaarklaar in onze haven.

  • Zorgvuldig zorgt onze steward voor een professionele boat wash;
  • Met oog voor detail verzorgt onze styliste de aankleding van het jacht;
  • Met hoogwaardige apparatuur en technieken brengt onze fotograaf uw jacht in beeld vanaf een positie op het jacht, vanaf de kade en vanuit de lucht, zodat uw jacht vanuit elk perspectief goed op beeld staat.
Het resultaat: uw jacht valt op tussen het grote online aanbod verkoopjachtenvanwege hoogwaardige, professionele fotografie. Indien gewenst maken we een professionele video commercial van uw jacht, net zoals nieuwbouw werfjachten in de markt gepresenteerd worden.
Uw jacht op 80% van de Europese jachtverkoop websites
Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo is de informatie over de doelgroep van uw jacht onderhevig aan snelle online veranderingen. Met deze informatie zet Bestboats in op een optimale promotie van uw jacht. Een innovatieve jachtverkoopmethode die zich veelvuldig bewezen heeft. Deze methode werkt ook voor uw jacht, superjacht, motorboot of tweedehands jacht.

Om dit te realiseren, werken we intensief samen met partner media- en internetplatformen. Ook investeren wij in marketing om ons bootaanbod internationaal te promoten. Hierdoor is uw jacht zichtbaar op 80% van de Europese jachtverkoopwebsites en in de meest vooraanstaande print magazines. Zo mist een jachtzoekende uw jacht zeker niet.

Naast de jachtaanbod websites, heeft Bestboats ook eigen online communicatiekanalen en een grote aanwezigheid op social media. Hiermee informeert Bestboats de doelgroepen continu over nieuw jachtaanbod. Onze trouwe volgers op social media informeren we als eerste over nieuw aanbod in tweedehands jachten. Is een volger net op zoek naar uw jacht, is de missie geslaagd en volgt doorgaans snel een aanvraag.

Om de interesse voor uw jacht te peilen, meet ons team dagelijks hoeveel en welke activiteiten onder potentiële kopers plaatsvinden op basis van de jachtadvertenties die wij voor u uitzetten. Zo kunnen aanpassingen worden gemaakt om uw jacht nóg gerichter en intensiever te promoten. Kortom, een marketingplan voor uw jacht op maat. In een persoonlijke online inlog-omgeving kunt u alle ontwikkelingen en cijfers bekijken. Ook adviseren we u over uw luxe boot verkoop. Zodoende stippelen we de juiste koers uit om uw jacht succesvol te verkopen.
Potentiële kopers worden op unieke wijze ontvangen
Van een shuttleservice en het luxe klantenontvangst in onze verkoophaven tot hotelreserveringen. Bij Bestboats profiteren potentiële kopers van verstrekkende services. Dat begint al bij het eerste (mail)contact.

Nadat potentiële kopers uw jacht online hebben gevonden, volgt de bezichtiging van uw jacht. Ligt uw jacht afgemeerd in onze verkoophaven, dan verzorgt Bestboats het klantontvangst op professionele wijze in een ontspannen, luxe en persoonlijke sfeer. Dit kan gedurende het hoogseizoen 7 dagen per week!

Het begint al met het eerste mailcontact, waarbij de klant een uitgebreide informatiebrochure van het aangevraagde jacht in de eigen taal ontvangt. Na bevestiging van een bezichtigingsafspraak ontvangt de klant uitgebreide bezoekersinformatie. Daarna overlegt Bestboats met de klant over eventuele verdere benodigdheden. Bijvoorbeeld: wenst een koper opgehaald te worden van het vliegveld, biedt Bestboats een shuttle service aan. In geval van een langer verblijf in Roermond, kan Bestboats hotelovernachtingen en diners bij een geselecteerd Bestboats partnerhotel en -restaurant boeken. Eenmaal in de haven aangekomen, wordt de klant verwelkomd met zijn of haar naam op digitale ontvangstschermen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Omdat onze verkoophaven verbonden is met de Maas, kunnen alle jachten in onze verkoophaven direct proefvaren. Dit is het moment waarop de keuze om de koop te sluiten bevestigd moet worden. Ons team doet haar uiterste best de verkoop te bezegelen naar tevredenheid voor zowel verkoper als koper.
Alle administratie wordt voor u gedaan
Om de kans op de verkoop van uw jacht te vergroten, biedt Bestboats de koper een uitgebreid pakket aan services. Denk aan onderhouds- en refit- werkzaamheden, een aankoopkeuring, verzekeringen, transport over water of land, en nog veel meer.

Indien uw jacht verkocht is, start Bestboats dit traject op met de koper. U heeft hier dus geen omkijken naar. Bestboats heeft een uitgebreid partnernetwerk en daarmee alle specialisten beschikbaar om de klus te klaren.

Bestboats verzamelt de benodigde bootpapieren volgens de norm. Indien nodig schrijven wij ook documenten over van u naar de koper, denk bijvoorbeeld aan de Kadastrale overschrijving. Uw jachtkoper krijgt een zeer compleet jachtdossier mee in een hiervoor speciaal ontworpen “Boat Owner Document” klapper. Kortom: wij zetten alle zeilen bij om ook na de verkoop de wind voor u uit de zeilen te halen.

Uw jacht verkopen?

Maakt u eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Klik op de button hieronder, vul uw naam, telefoonnummer, e-mailadres in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag een gratis vrijblijvende waardebepaling van uw jacht aan!

Één moment geduld a.u.b.

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Oprichter en eigenaar Arie Drenth en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren.