Met deze vaarregels gaat u zelfverzekerd het water op

Wanneer u met uw jacht van wal gaat, geeft het zelfvertrouwen als u de vaarregels meester bent. Bovendien gaat de veiligheid van uzelf, uw gezelschap en andere watersporters boven alles. Want varen doe je samen. Met de onderstaande checklist kunt u zorgeloos varen met uw motorjacht.

De vaarregels op een rij:
 • Ga om te beginnen respectvol om met andere watersporters;
 • Vaar aan stuurboordwal, zo geeft u tegenliggers de ruimte;
 • Laat duidelijk zien welke koers u vaart. Gaat het schemeren? Maak dan gebruik van de navigatieverlichting.
 • Op een drukke vaarroute is het belangrijk dat u het midden vrijhoudt voor grote schepen;
 • Kijk zo ver mogelijk voor u, maar houd ook de omgeving naast en achter u regelmatig in de gaten.
 • Stem uw koers en snelheid af op de andere boten in uw omgeving.
 • Wees alert bij golfslag of de aanzuigende werking van grote schepen.
 • Ga alleen voor anker op veilige plekken en voorkom hinder.
 • Maak alleen een verkoelende duik op plekken waar dat toegestaan én veilig is.
 • Blijf uit de buurt van visnetten. Deze kunnen de schroeven beschadigen. Visnetten worden meestal aangegeven met zwarte of gele vlaggen.
 • Heeft u alcohol genuttigd? Dan mag u alleen varen tot een alcoholpromillage van 0,5.
 • U heeft een vaarbewijs nodig voor een motorboot die langer is dan 15 meter en sneller kan varen dan 20 km/u.

Praktijkles motorboot
Wilt u zich nóg zekerder voelen wanneer u het water op gaat? Dan kan een praktijkles motorboot varen u daarbij helpen. Meer weten? We helpen u graag verder!

Meer tips lezen? Lees hier verder.

Klaar om het water op te gaan?

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Oprichter en eigenaar Arie Drenth en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren.