Pirelli 35 OB: wereldprimeur op de Maas

Het Italiaanse merk PIRELLI staat al vele jaren bekend als dé bandenleverancier in de Formule 1. In deze autosport draait het om snelheid, aerodynamica, stabiliteit en veiligheid. Met de P35 heeft PIRELLI een ander soort paradepaardje in huis. Een design speedboot met een ongeëvenaarde power, innovatie en luxe aan boord. Navenant nam plaats aan dek voor een kwalificatierondje op de Maas.

Sinds 2018 is Bestboats International Yachtbroker exclusief dealer van de PIRELLI | Tecnorib Tenders en Speedboats voor de Benelux en Duitsland. Nadat we in dat jaar al eens mee mochten op de PIRELLI Rib 880 L Edition en het kleine broertje de PIRELLI Jet Tender J33, ligt nu de spiksplinternieuwe PIRELLI 35 OB (Outboard) op ons te wachten in de Roermondse jachthaven. Bij het zien van deze nieuwe RIB (Rigid Inflatable Boat) komen we al snel superlatieven tekort. De P35 is twee meter langer dan de 880L, beschikt over een hardtop boven de innovatieve kuip, meer zitplaatsen op het voor- en achterdek en een comfortabele kajuit. En zoals het een echte PIRELLI RIB betaamt ontbreekt één opvallend stijlelement natuurlijk ook hier niet, het profiel van een F1 band op de tube.

Wereldprimeur
“De P35 is snel, sportief, stijlvol en luxe”, aldus Arie Drenth eigenaar van Bestboats. “Deze speedboot is absoluut uniek en beleefde bij ons de wereldprimeur. We hebben onlangs bij een test op het water een snelheid behaald van dik 50 knopen. Omgerekend is dat ruim 90 km/u. Met een boot van deze afmeting en dan zo een snelheid halen, is uitzonderlijk!” Verantwoordelijk voor de snelheid zijn de twee buitenboordmotoren die gezamenlijk een vermogen hebben van maar liefst 600 pk. De twee motoren worden bij hoge snelheden en bij het maken van scherpe bochten op een innovatieve wijze in bedwang gehouden en aangestuurd. Ondanks de lengte verloopt het manoeuvreren uit de haven uiterst soepel. “Dat is mogelijk door de vele noviteiten aan boord. Met de joystick vaar je soepel iedere haven in of uit en is aanleggen aan de kade kinderspel.”
Nadat we de haven hebben verlaten drukt Arie de knop onder de joystick in en activeert daarmee de ‘skyhook’. “Deze functie neemt de volledige besturing van de boot over en zorgt dat die via de gps stationair op een plek in het water blijft liggen. Ideaal om even de touwen binnen te halen, rond te lopen of gebruik te maken van het toilet. Ook al staat er een stevige wind, een sterke stroming of hoge golven, met skyhook houd je de boot altijd op de juiste positie.”

Motoren
We varen op de Maas richting Linne. Daar op de wateren rond de sluis, zullen we kennismaken met de ware power van deze boot. Voor het zover is activeert Arie de cruisemodus en hebben we ruim de tijd om de vele functies, noviteiten en luxe onder de loep te nemen. Te beginnen met het achterdek. Door de aanwezigheid van de twee buitenboordmotoren schuilt onder de achterste (lig)bank een enorme opbergruimte. Bij deze bank is de rugleuning verstelbaar en creëer je een grote zonnedek. Het deels inklapbaar tafeltje biedt plek voor zes personen op de bank, maar ook aan binnenzijde van het gangboord is volop plek. De bedieningsconsole bestaat uit een stuur, joystick en twee overzichtelijke 12 inch touchscreens. Op het linkerdisplay zijn de parameters als snelheid, brandstofverbruik etc. af te lezen. Op het andere scherm zijn onder meer de motoren,  (onderwater)verlichting en radio te bedienen. Ons valt op het display de button ‘sportuitlaat aan/uit’ op “Daarmee activeer ik het motorgeluid”. Nadat Arie de knop heeft indrukt produceren de twee motoren plots een indrukwekkend grommend geluid. “Het zorgt voor een stukje extra sfeer en beleving waarbij het lijkt of je in een sportauto zoals een Lamborghini of Ferrari zit. Wil je onderweg rustig kletsen of genieten van de rust, dan schakel je het geluid gewoon uit.”

Veiligheid
In tegenstelling tot de 880L heeft de P35 een heuse kajuit. Deze is voorzien van een bed voor twee personen, opbergruimte, een toilet, een wasbakje en een douchemogelijkheid. Met een stahoogte van 1,95 meter is het best een ruime kajuit, met voldoende comfort en gemakken om er een paar dagen op uit te trekken. Het voordek beschikt tenslotte over een riant zonnedek.  De hoge vrijboord, de veilige verdiepte loopruimte naar de boeg en de vele RVS handgrepen zorgen voor een veilig gevoel aan boord.

Powerboat
We naderen intussen de sluis van Linne. Het is deze ochtend niet druk op de Maas. Dat betekent dat we optimaal kunnen beleven waar de P35 toe in staat is. Arie draait de gashendel open en accelereert als een raket over het water. Door de opwinding giert de adrenaline door onze aderen en nauwlettend houden we de snelheidsmeter in de gaten. Plots gooit Arie het stuur om en maakt een scherpe bocht. De boot blijft ondanks het hoge tempo verbazingwekkend stabiel en vlak op het water liggen. “Het geavanceerde computersysteem regelt zowel bij hoge snelheden als bij het maken van scherpe bochten voor een optimale stabiliteit. Het zogenaamde Power Trim systeem zorgt dat de motoren zich onder alle omstandigheden trimmen. Als je goed kijkt, zie je dat de motoren afzonderlijk van elkaar bewegen. Ook dit is echt uniek voor een boot met deze afmeting en power.” We voelen ons op de P35 als een vis in het water. Heerlijk relaxed zitten we achter de stuurconsole en gehard glas. Pas wanneer je je hoofd aan de zijkant naar buiten steekt, ervaar je de brute snelheid die deze powerboat daadwerkelijk heeft. Arie accelereert opnieuw met de P35 en tikt met speels gemak een snelheid aan van ruim 90 km/u. Waanzinnig!

Personalisen
De PIRELLI 35 is CE-B gecertificeerd en ontworpen voor een trip tot windkracht 8 en een golfhoogte van maximaal 4 meter. Dat betekent dat je naast een dag heerlijk cruisen op de Maas, met gemak de Noordzee over kunt steken voor een heerlijke cup of tea. Maar aan kwaliteit, snelheid en design van deze categorie zit wel een fors prijskaartje. De PIRELLI 35 in deze luxe uitvoering kost maar liefst € 285.000,- excl. BTW. Een ‘instapmodel’ (vanaf € 197.000,-) is overigens al behoorlijk rijk uitgerust, maar er valt nog genoeg te kiezen om de boot persoonlijker te maken.  Naast de keuze voor binnen- of buitenboord diesel- en benzinemotoren, bepaal je zelf de kleur van de romp, bekleding en tubes of voeg je extra accessoirepakketten toe.
Zwaar onder de indruk keren we terug naar Roermond. De P35 is een powerboat van de buitencategorie. PIRELLI heeft zich met het Italiaans design, de innovatieve technieken en de hoge snelheden aan boord méér dan overtroffen. Wij zijn jaloers op de nieuwe eigenaar.

Pirelli P35 outboard
Prijs: € 285.000,- excl. BTW (vanafprijs: € 197.000,-)
Motor: 2x Mercury F300 Verado 8 cilinder buitenboordmotoren
Vermogen: Totaal 600 pk
Brandstof: 750 liter (2 tanks van 375 liter)
Watertank: 750 liter (RVS)
Afmeting: 11,10 (lengte) x 3,80 (breedte) x 0,75 (diepgang) meter
Doorvaarhoogte: 3,06 meter (normaal)
Artikel: Navenant juni 2021
Tekst: Frans van Tuel

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Oprichter en eigenaar Arie Drenth en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren.