Hoeveel kost een boot?

Gaat u voor het eerst een boot kopen? Dat is een heerlijk vooruitzicht! Wel is het belangrijk om vooraf op een rij te zetten wat u elk jaar aan zaken als onderhoud en verzekeringen kwijt bent. Zo gaat u goed voorbereid het water op.

Om rekening mee te houden: hoeveel kost een boot?
  • Verzekering boot. Het is verstandig om een verzekering voor uw boot af te sluiten, al is dit in Nederland niet verplicht. Dan gaat u met een gerust gevoel het water uit. Waar u ook vaart. U kiest zelf hoe uitgebreid u uw boot verzekert. Laat u goed adviseren en kies een verzekering die bij u past.
  • Ligplaatskosten boot. Naast de kosten van een verzekering betaalt u ligplaatskosten. Wilt u weten hoe hoog deze zijn? Informeer hier dan naar bij de jachthavens in Midden-Limburg. Gebruikt u uw boot in de winter niet? Dan betaalt u bovendien voor het verblijf in het droogdok.
  • Onderhoud boot en brandstofkosten. Ook moet u rekening houden met het reguliere onderhoud en brandstofkosten. Deze zijn afhankelijk van het type boot dat u koopt.
  • Onvoorziene kosten boot. Tot slot is het goed om onvoorziene kosten op te nemen in uw budget. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.

Overzicht van uw kosten
Er is helaas geen exacte formule om de jaarlijkse kosten te berekenen. Hoeveel u elk jaar betaalt, hangt onder andere af van het type boot, hoe vaak u ermee vaart en hoe goed u hem onderhoudt. Maar gemiddeld genomen bedragen de jaarlijkse kosten 10% van de aanschafprijs. Of dit ook voor u geldt, ontdekt u door een optelsom te maken van uw kosten. Dit kost misschien wat tijd, maar het zorgt ervoor dat u zich tijdens het varen nergens zorgen over hoeft te maken. Dat is pas genieten!

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Oprichter en eigenaar Arie Drenth en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren.