Varen ongekend populair

Het is geen nieuws dat de botenverkoop de afgelopen twee jaar tot grote hoogte gestegen is. Aan het eind van het jaar 2021 is het tijd om de balans op te maken. “Het was in meerdere opzichten een bijzonder jaar”, blikt Arie Drenth, eigenaar van Bestboats International Yachtbroker, terug. “De vraag naar jachten was gigantisch. Zowel gebruikte als nieuwe boten zijn populair onder watersportliefhebbers. En niet alleen in Nederland zijn de boten niet aan te slepen. Ook internationaal werken we hard om aan de vraag te voldoen.”

In september stond Bestboats op het Cannes Yachting Festival in Frankrijk. “Waanzinnig. Uniek om daar als Roermonds bedrijf op de stands van Riviera Yachts en PIRELLI te staan. Internationaal staan deze topmerken hoog aangeschreven. We verkochten bijvoorbeeld een spiksplinternieuwe Riviera aan een eigenaar in Saint Tropez”, vertelt Drenth trots. “Als klap op de vuurpijl verkochten we in dezelfde week een PIRELLI die we naar Ibiza zullen verschepen. Ook werkten we in Cannes aan een levering naar Malta en een aanvraag voor Kroatië.”

Groot succes
Voor Bestboats was Cannes een groot succes. “Volgend jaar zijn we weer van de partij”, bevestigt Drenth. Wel tipt hij om alvast de boten van uw voorkeur door te geven. “De verkoop van jachten, zowel nieuwe als ‘pre-owned’ jachten gaat razendsnel. Wees er dus op tijd bij als u overweegt om een jacht aan te schaffen óf te verkopen.”

Charme van de watersport
Jarenlang zorgden vergrijzing en goedkope vliegtickets voor een afname van het aantal boten in Europa. Aan deze daling, die in 2010 inzette, maakte de coronacrisis een eind. De eigenaar van Bestboats erkent dat de coronacrisis een stevige impuls gaf aan de jachtverkoop. “Doordat iedereen thuis moest blijven, herontdekte men de charme van de watersport. Met een boot kun je ook dicht bij huis ontspannen. Daar investeren watersporters graag in. Dat zien we terug in de verkoopcijfers. Voor het tweede jaar op rij steeg de verkoop van jachten.”

Inruiloptie
Uniek aan de aanpak van Bestboats is de inruiloptie die de jachtmakelaar aan bootverkopers biedt. “Dat doen we graag, want de vraag naar occasions is groot. Om aan de vraag van onze klanten te voldoen, zorgen we graag voor zoveel mogelijk tweedehands boten. Bovendien helpen we de verkopers van deze occasions met een snelle verkoop van hun jacht.”

Een boot kopen? Snel handelen!
Op de vraag wat de beste tijd is om een boot te kopen, antwoordt Drenth: “Zo snel mogelijk! Bij een nieuw jacht moet u rekening houden met een levertijd van 6 tot 8 maanden. Op dit moment zijn zelfs levertijden van 1 tot 2 jaar het ‘nieuwe normaal’. Om snelle levertijden te kunnen garanderen heeft Bestboats voor diverse nieuwbouw boten op voorraad! 

Bij een gebruikt jacht is het wachten op het perfecte model voor u. Omdat de handel in jachten momenteel snel gaat, adviseren we u om u in te schrijven als bootzoekende.”

Verkopen? Nú is het moment!
Wilt u uw boot juist verkopen? Dan is nú het moment. “We hebben al vele jachteigenaren tot tevredenheid kunnen begeleiden. We werken hard aan een snelle en goed georganiseerde verkoop voor u. En voor de Nederlandse verkopers: Nederlandse boten zijn vaak erg gewild. Die zijn over het algemeen goed onderhouden en verkopen we in heel Europa.”

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Oprichter en eigenaar Arie Drenth en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren.